Zománcozott Pulyka-, Kacsasütő 2 az 1-ben (10377)
Elérhetőség: | Raktáron, azonnal szállítható! |
Cikkszám: | 10377 |
Leírás: Anyag: A fedő tepsinek is használható! |
|
|
Leírás és Paraméterek
Zománcozott Kacsa-, Pulykasütő 2 az 1-ben.
Legyen szó pulyka, kacsa, csirke, malac, csülök, oldalas vagy akár hal sütéséről, ez az edény mindig a segítségedre lesz. Emellett ideális választás rakott ételek és kenyerek sütéséhez is. Használhatod akár kemencében is, így a lehetőségek szinte végtelenek!
A Zománcozott Kacsa- és Pulykasütőnek köszönhetően az ételeid kívül finom ropogósak, belül pedig lágyak és szaftosak maradnak. Ennek oka, hogy a fedő belsejében található mintázat segítségével a sütés során képződő gőz visszacsöpög az ételre, így még ízesebbé teszi a fogásokat.
Ráadásul a fedő akár tepsiként is használható, így még több lehetőséged lesz a kreatív konyhai kalandokra! Fedezd fel a Zománcozott Kacsa- és Pulykasütő sokoldalúságát, és varázsold az asztalra a legfinomabb ételeket!
Így kell a kacsát megsütni – a kívül ropogós, belül omlós hús tuti receptje
Kacsát sütni sokkal egyszerűbb, mint azt a legtöbben gondolják. Csupán néhány trükk, és az eredmény tökéletes ünnepi vacsora. A recept különlegessége a mézes-balzsamecetes pác, amelytől gyönyörű fényes és ropogós külsőt kap a hús, ugyanakkor az íze nem lesz édes. A receptet bátran ajánljuk a karácsonyi menü főételének.
Az egészben sült kacsa hozzávalói:
1 egész kacsa
5 gerezd fokhagyma
1 citrom
ízlés szerint só
A kenéshez:
4 ek. méz
8 ek. balzsamecet
1 citrom kifacsart leve
Így kell megsütni a kacsát
A kacsát alaposan mosd meg kívül és belül is. Ha maradtak volna rajta tollak, pihék, mindenképpen tisztítsd le a húsról. A fokhagymát apróra vágd fel, vagy fokhagyma préssel nyomd át. A citromot alaposan mosd meg, majd vékony karikákra szeleteld. A kacsa sütése előtt a hús mindkét oldalát – hasát és hátát – késsel keresztben óvatosan vagdosd be. Sóval dörzsöld át kívül és belül is. A citromkarikákkal és a fokhagymával töltsd meg a kacsa belsejét. Ezt követően pedig fogd össze a combokat, és összetekert alufóliával rögzítsd.
Helyezd a húst egy zománcozott, jól záródó kacsasütőbe. Told a 175 fokra előmelegített sütőbe és 3 órán keresztül süsd szép pirosra. Az első óra leteltekor a kacsát fordítsd a hátára és alaposan kend meg a mézes-balzsamos páccal. Süsd tovább 40 percig, majd fordítsd vissza és a kacsa hasát is kenegesd meg a páccal. Ismét süsd a kacsát 40 percig, majd újra kend át a maradék páccal és hagyd szépen megpirulni még 40 perc sütés mellett.
A kacsa sütésének titka egy zománcozott, jól záródó kacsasütő, és a lassú, hosszú ideig, összesen 3 órán át tartó sütés, így kívül ropogós, belül omlós lesz a hús. Az elkészült kacsát párolt vagy sült zöldségekkel kínáld. A vegyes zöldségeket az utolsó 40 percben a kacsával együtt is megsütheted.