Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
+36 30 6 800 399

A termék telefonon is rendelhető,
hívja a +36 30 6 800 399 telefonszámot!

Kövesd Te is webáruházunk facebook oldalát, hogy elsőként értesülj nyereményjátékainkról és legfrissebb akcióinkról.
https://www.facebook.com/edenycenter

Zománcozott Pulyka-, Kacsasütő 2 az 1-ben (10377)

Ár:
13.980 Ft
11.980 Ft
Kedvezmény: 2.000 Ft
Kedvezmény: 14%
Elérhetőség: Raktáron, azonnal szállítható!
Cikkszám: 10377

Leírás:
   Zománcozott Pulyka-, Kacsasütő 
   38x28x16 cm  6,5 l-es   

Anyag:
   Zománcozott acél

A fedő tepsinek is használható!

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Zománcozott Kacsa-, Pulykasütő 2 az 1-ben.

Legyen szó pulyka, kacsa, csirke, malac, csülök, oldalas vagy akár hal sütéséről, ez az edény mindig a segítségedre lesz. Emellett ideális választás rakott ételek és kenyerek sütéséhez is. Használhatod akár kemencében is, így a lehetőségek szinte végtelenek!

A Zománcozott Kacsa- és Pulykasütőnek köszönhetően az ételeid kívül finom ropogósak, belül pedig lágyak és szaftosak maradnak. Ennek oka, hogy a fedő belsejében található mintázat segítségével a sütés során képződő gőz visszacsöpög az ételre, így még ízesebbé teszi a fogásokat.

Ráadásul a fedő akár tepsiként is használható, így még több lehetőséged lesz a kreatív konyhai kalandokra! Fedezd fel a Zománcozott Kacsa- és Pulykasütő sokoldalúságát, és varázsold az asztalra a legfinomabb ételeket!

Így kell a kacsát megsütni – a kívül ropogós, belül omlós hús tuti receptje
Kacsát sütni sokkal egyszerűbb, mint azt a legtöbben gondolják. Csupán néhány trükk, és az eredmény tökéletes ünnepi vacsora. A recept különlegessége a mézes-balzsamecetes pác, amelytől gyönyörű fényes és ropogós külsőt kap a hús, ugyanakkor az íze nem lesz édes. A receptet bátran ajánljuk a karácsonyi menü főételének.

Az egészben sült kacsa hozzávalói:
1 egész kacsa
5 gerezd fokhagyma
1 citrom
ízlés szerint só

A kenéshez:
4 ek. méz
8 ek. balzsamecet
1 citrom kifacsart leve
Így kell megsütni a kacsát
A kacsát alaposan mosd meg kívül és belül is. Ha maradtak volna rajta tollak, pihék, mindenképpen tisztítsd le a húsról. A fokhagymát apróra vágd fel, vagy fokhagyma préssel nyomd át. A citromot alaposan mosd meg, majd vékony karikákra szeleteld. A kacsa sütése előtt a hús mindkét oldalát – hasát és hátát – késsel keresztben óvatosan vagdosd be. Sóval dörzsöld át kívül és belül is. A citromkarikákkal és a fokhagymával töltsd meg a kacsa belsejét. Ezt követően pedig fogd össze a combokat, és összetekert alufóliával rögzítsd.

Helyezd a húst egy zománcozott, jól záródó kacsasütőbe. Told a 175 fokra előmelegített sütőbe és 3 órán keresztül süsd szép pirosra. Az első óra leteltekor a kacsát fordítsd a hátára és alaposan kend meg a mézes-balzsamos páccal. Süsd tovább 40 percig, majd fordítsd vissza és a kacsa hasát is kenegesd meg a páccal. Ismét süsd a kacsát 40 percig, majd újra kend át a maradék páccal és hagyd szépen megpirulni még 40 perc sütés mellett.

A kacsa sütésének titka egy zománcozott, jól záródó kacsasütő, és a lassú, hosszú ideig, összesen 3 órán át tartó sütés, így kívül ropogós, belül omlós lesz a hús. Az elkészült kacsát párolt vagy sült zöldségekkel kínáld. A vegyes zöldségeket az utolsó 40 percben a kacsával együtt is megsütheted.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!