Rózsafánk sütő (15357)
Ár:
2.790 Ft
Elérhetőség: | Raktáron, azonnal szállítható! |
Cikkszám: | 15357 |
Leírás: Anyag: |
|
|
Leírás és Paraméterek
Egyéb elnevezései: rózsafánk készítő, rózsafánk sütőforma, nyeles virágfánk sütőforma,
boldogi nagyrózsa sütőforma, rózsafánk szaggató.
Mérete: 15 cm átmérőjű és 2,1 cm magas a forma, 27 cm hosszú a nyele, 46 cm a teljes hossza
SZEMLÉLTETŐ VIDEÓ A HASZNÁLATÁRÓL:
https://www.youtube.com/watch?v=pInUiQcqyhY
Rózsafánk recept
- 0,5 l tej
- 5 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 40 dkg finomliszt (szükség szerint)
- 5 dl olaj a sütéshez
- 2 evőkanál porcukor a szóráshoz
-
Rózsafánk elkészítése
- A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a porcukorral.
- Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi átszitált lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, majd a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. A tésztát min. 30-60 percen keresztül pihentetjük.
- Akkora lábasba, amibe a rózsafánk forma belefér olajat öntünk, felmelegítjük, a rózsafánk sütőformát belehelyezzük. Mikor már a sütőforma is felforrósodott, akkor a formát belemártjuk a tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük.
- Figyeljünk oda, hogy ne merítsük teljesen bele a tésztába a formát, a tetején hagyjunk 2-3 mm-t tisztán, különben nem fog leválni a megsült fánk a sütőformáról.
- A tészta hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). A megsült fánkot az olajból kiemeljük és papírtörlőre tesszük.
- Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral, fahéjas cukorral, lekvárral ízesítjük
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!