Berlinger Haus Marokkói Tajine edény fedővel Ø28 cm-es (BH-1446)
Elérhetőség: | Beszállítás alatt |
Cikkszám: | BH-1446 |
Leírás: Anyag: |
|
|
Leírás és Paraméterek
Fedezd fel a Berlinger Haus Tajine edényének csodálatos világát, és indulj el egy ízekben gazdag kulináris kalandra, ahol az évszázados hagyományok találkoznak a modern technológiával!
A tajine két részből áll: az alsó egy lábas, a felső egy jól záródó magas, kúp alakú fedő, ami biztosítja a gőz folyamatos keringését, lecsapódását, és visszavezetését az ételre, mely elengedhetetlen az ízletes, szaftos ételek elkészítéséhez. Az alapanyagokat általában pirítás nélkül teszik az edénybe, fűszerezik és némi folyadékkal felöntve, alacsony hőfokon 1,5-2 órán keresztül összepárolják. A csodás, omlós sült mellé tehát egy még csodásabb, ízletes szaft a végeredmény, amit – nem túlzás – csak ez az edény tud produkálni. A Berlinger Haus tajine sokoldalúsága alkalmassá teszi az edényt pörköltek, szószok, főételek és köretek készítésére, a tésztától a zöldségpárolásig. Az előnyei között számos szempontot találunk, amiért sokan kedvelik ezt az edényt, és az abban készült ételeket.
Hőeloszlás: A tajine oldalfala, alja rendkívül vastag, kiváló hővezetési jellemzőkkel rendelkező kovácsolt alumíniumból készült. Belsejét 2 rétegű márvány bevonattal látták el, amely megakadályozza, hogy az étel odaégjen még minimális zsírmennyiség használata esetén is. Az edény alsó része egyenletesen osztja el, míg a teteje lassabban engedi távozni a hőt. Ez lehetővé teszi, hogy az étel alacsony lángon, és hosszú ideig készüljön, ami intenzív ízeket és aromákat eredményez.
Ízek és aromák: A tajineban készült ételek gazdagabb ízvilággal rendelkeznek. A lassú főzési folyamat során az ízek összeérnek, és az egyes összetevők aromája és íze koncentrálódik.
Párolás: A tajine fedője kúp alakú, ami lehetővé teszi a párolás folyamatát. Az ételben lévő nedvesség, ízek, aromák gőzzé alakulnak, kicsapódnak a kúp alakú fedő belsején, amit visszavezet a lábasba. Ennek eredményeként az étel omlós és szaftos lesz, megőrizve az ízeket és a tápanyagokat.
Sokoldalúság: A tajine nemcsak a marokkói, hanem a magyaros ételekhez is használható. Kiválóan alkalmas marha-, sertés-, bárányhúsok, szányasok, zöldségek, pörköltek, szószok, főételek és köretek készítéséhez, valamint különféle vadhúsok erdei gyümölccsel, gombával való elkészítéséhez is. Az edény indukciós tűzhelyen is használható, 220°C-ig sütőbe is tehető, ezért lehetőség van kísérletezni az ízekkel, összetevőkkel, és a különféle főzési technológiákkal.