Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
+36 30 6 800 399

A termék telefonon is rendelhető,
hívja a +36 30 6 800 399 telefonszámot!

Kövesd Te is webáruházunk facebook oldalát, hogy elsőként értesülj nyereményjátékainkról és legfrissebb akcióinkról.
https://www.facebook.com/edenycenter

BBQ Smoker, Faszenes Grillező, Füstölő (13991)

Ár:
35.980 Ft
33.980 Ft
Kedvezmény: 2.000 Ft
Kedvezmény: 6%
Elérhetőség: Raktáron, azonnal szállítható!
Cikkszám: 13991

Leírás:
   BBQ Smoker, Faszenes Grillező, Füstölő

Anyag:
     Fém lemez, vastagsága 0,5 mm

Szín:
    Fekete     

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A BBQ smoker sokoldalú felhasználásra készült. Az ételeket füstölni, és hagyományosan grillezni is lehet vele. A három grillrácsnak köszönhetően egyszerre több ételt is készíthetünk.Grillezhetünk zöldségeket, halat, különböző húsokat,füstölhetünk kolbászt, vagy akár sajtot is. A beépített hőmérő pontos adatot ad a smoker belső hőmérsékletéről. Ideális kerti sütögetések alkalmával, kültéri rendezvényeken, nyaraláson.

Anyaga: fém lemez, vastagsága 0,5 mm
Tartalma: 3 darabból álló test, 2 db faszén tartó, 3 db grillrács, 4 db láb, 3 db fogantyú, 1 db hőmérő, szükséges alkatrészek, szerszámok
Doboz mérete: 25,5x44x43,5 cm
Mérete: 40 cm átmérőjű, 80 cm magas, 53 cm széles fülekkel együtt
Bruttó súlya: 6,3 kg
Nettó súlya: 5,4 kg
Tisztítása: Semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, öblítse le, és hagyja megszáradni!
Ne használjon karcosodást okozó szereket, eszközöket!
Szerelést igényel!

                                                                                      FÜSTÖLŐ- GRILLEZŐ HASZNÁLATI UTASÍTÁS

  • A füstölő - grillező kizárólag kültéri használatra lett kialakítva. TILOS beltéren, sátorban, autóban, lakókocsiban, hajón és egyéb zárt térben használni.
  • A füstölőt / grillezőt kizárólag egyenes talajon használja, távol gyúlékony anyagoktól!
  • Begyújtáshoz csak az erre a célra kapható gyújtófolyadékot használjon! Tilos benzint, gázolajat vagy egyéb, nem a füstölők/grillezők begyújtására gyártott folyadékot használni!
  • A használni kívánt faszenet, fát (egyebet) az előírt módon izzítsa fel!
  • Grillezéskor begyújtás után, hagyja a faszenet a gyújtófolyadékkal vörösen izzani legalább 30 percig! Csak ezután kezdje el a grillezést.
  • Biztonsági okokból tartson a begyújtott füstölő-grillező közelében egy vödör vizet vagy homokot!
  • Kizárólag jó minőségű, száraz tüzelőanyagot használjon!
  • Használat közben felforrósodik! Begyújtás után ne mozgassa!
  • Használat közben tartsa távol a gyerekeket és a kisállatokat!
  • Soha ne hagyja a grillezőt/füstölőt felügyelet nélkül!
  • Ne grillezzen nagy lángon, mielőtt grillezni kezd, várja meg amíg a szenet befedi egy vékony réteg hamu!
  • Zsíros ételekhez javasoljuk a grilltálca használatát.


Begyújtás:
Távolítsa el a fedőt(C), felső testet(B), rácsot(E), zsírfogót!
Győződjön meg róla, hogy a faszén rács(F) a faszén tartóban(D) helyezkedik el!
Nyissa ki a hamutálca ajtaját(H)!
Tegye a szenet vagy fát(fenyőt ne használjon) piramis alakban a faszén tartó közepébe!
Gyújtsa be a tüzet!
Hagyja égni a szenet/fát körülbelül 25 percig!
Egyenletesen terítse szét a szenet/fát, ha már befedte egy vékony réteg hamu!
Egyedi ízeket érhetünk el különféle ízesített faforgácsok használatával a következőképpen:
 -Használat előtt áztassa a faforgácsokat 10 percig vízben, majd szárítsa ki! Csomagolja kilyukasztott alufóliába, és helyezze a tűzre,
vagy szórja közvetlenül a forró faszénre!
Különleges ízeket érhet el, ha a  kedvenc borából, fűszereiből készített keveréket önt a víztartó tálba.
Almás ízesítés: lágy, ideális a vadhúshoz, halhoz, szárnyashoz.
Tölgyfa ízesítés: közepes, ideális a sertéshúshoz, szárnyashoz.
Hikori-fa ízesítés: erőteljes, ideális a sertéshús szeletekhez, bordához, sültekhez.

Füstölés további folyamatai:
Helyezze a zsírfogót biztonságosan a 3 tartó lábra az alsó testen!
Töltse meg ezt a tálat egy kis vízzel!
Helyezze a rácsot a csöpögtető tálcára!
Helyezze az ételt egy rétegben a rácsra, vagy akassza fel a felső rácsra kampók segítségével úgy, hogy hagyjon helyet közöttük!
Helyezze a felső testet az alsó testre, majd az ajtaját zárja be!
Helyezze a másik rácsot a tartó lábakra a grill tálca tetején, és biztosítsa a lábakat!
Helyezze a fedőt a füstölőre, és elkezdheti a füstölést!

Főzési tippek:
A füstölési folyamat alatt, ne emelje fel a fedőt, mert közben hő szabadul ki, mely növeli a főzési időt!                                                                                                             Főzés közben a fedőt oldalra emelje, mert felfelé emeléskor vákuum képződik, mely során levegő áramlik a füstölőbe, ezáltal az ételt belepi a hamu!
 

Tűz szabályozása:
Fontos a tüzet állandó, egyenletes, alacsony hőmérsékleten tartani. A füstölőben +70˙C-nak kell lennie.
Ha a hőmérséklet túl magas, helyezze a fedőt a füstölőre, és zárja be az ajtajtókat, vagy tehet a tűzre kevés nedves
faforgácsot!  
Ha a hőmérséklet alacsony, nyissa ki az ajtókat, melyek levegőt engednek be ezzel táplálva a tüzet!

Víz hozzáadása főzés alatt:
A felső test kiöntőnyílásán keresztül lassan öntsön vizet tölcsérrel vagy edénnyel!

Szén/fa hozzáadása főzés alatt:
Lassan távolítsa el a fedőt a füstölőről és óvatosan nyissa ki az alsó test ajtaját! Vigyázzon az ajtó forró, használjon kesztyűt!
A szén vagy fa berakásához használjon egy hosszú csipeszt, elkerülve a hamut és a szikrákat!
Zárja be a füstölő ajtaját és tegye rá a fedőt! A szén/fa újra begyullad.

Tűz eloltása:
Helyezze a fedőt a füstölőre!
Zárja el a levegő beáramló nyílásokat és ajtókat!
Fedje le a szenet homokkal!
Soha ne használjon vizet a tűz eloltásához!

Fenntartás:
Minden használat után oltsa el a tüzet és várja meg amíg a füstölő teljesen kihűl!                                                                                                                                     Seperje le a hamut a hamutálcára, és távolítsa el a füstölőből a fennmaradt, teljes mértékben kialudt maradványokat!
Óvatosan súrolja ki a sütőrácsot és a szénrácsot drót kefével, vagy egy összegyűrt alumínium fóliával, ezután törölje ki a füstölőt egy papírtörlővel!

Rozsdásodás elkerülése:
A rácsokat, a grill kosarat, a csepegtető tálcát, a szén tálcát és a készüléket kívül-belül mosószeres vízzel mossa el, majd alaposan öblítse le! Törölje szárazra a vizes részeket, ne hagyja, hogy maguktól száradjanak meg! A rozsdásodás elkerülése végett kenje be vékony réteg napraforgó olajjal a fedőt, a rácsot, a grill kosarat és a víztartó tálcát, majd pár perc után törölje le! Ne használjon olajat a szén rácson, a szén tálcán és a füstölő belsejében!

Rozsdásodás esetén:
A füstölő külsején a rozsdafoltokat tisztítsa meg grillkefével, és az érintett területeket magas hőmérsékletnek ellenálló festékkel kenje be!                                                  A füstölő belsején található rozsdafoltokat tisztítsa meg grillkefével, majd az érintett területeken növényi olajjal minimalizálja a rozsdásodást! Ezután óvatosan törölje szárazra! Soha ne használjon festéket a füstölő belsejében!

Figyelmeztetés !

Ne használjon éles eszközöket, vagy súroló szereket az általános tisztításhoz! 
Használat közben vigyázzon a fedő illetve ajtó kinyitásakor, mert a kiáramló meleg gőz és tűz megégetheti!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!