AKCIÓ! Berlinger Haus Rozsdamentes Acél Turbó Kukta 8L (BH-1081)
Elérhetőség: | Raktáron, azonnal szállítható! |
Cikkszám: | BH-1081 |
Leírás: Anyag: |
|
|
Leírás és Paraméterek
Hogyan kell kuktában főzni?
Kuktafazék nagy segítséget jelent a háziasszonyoknak a konyhában. A kukta jó minőségű fémből (pl.rozsdamentes acél) készült, vastag falú, szorosan lezárható főzőedény. E tulajdonságai lévén képes arra, hogy 100 százalékosan magában tartsa a forralás során keletkező vízgőzt, a kuktában lévő ételek pedig ebben a nagyon magas hőfokú (legalább 120 °C) gőzben párolódnak és főnek meg. A kuktában történő főzésnek számos előnye van: a magas hőmérsékletnek köszönhetően rövidebb idő alatt és kevesebb energia felhasználásával készülnek el az ételek, amelyek csak a gőzzel érintkeznek, ezért nem távozik el belőlük annyi vitamin és ásványi anyag, mint a hagyományos edényben való főzés során, továbbá a kukta lezárhatósága miatt a konyhában kevesebb lesz a szag és a gőz. A kukta kiválóan alkalmas hosszú főzési időt igénylő ételek (pl. marhahús) elkészítéséhez, de leveseket, főzelékeket is főzhetünk benne, zöldségek párolására is kitűnő eszköz.
Tulajdonságok
A Berlinger Haus rozsdamentes acélból készült turbó kukta belső mérőskálával, nyomáscsökkentő szeleppel rendelkezik. A kuktában található szilikon tömítés vákuumot hoz létre és tökéletes zárást nyújt. A főzés során a fehér vonal jelzi, hogy a kukta nyomás alatt van, a piros vonal megjelenése a túlnyomásra figyelmeztet, ebben ez esetben gondoskodni kell a nyomáscsökkentésről. A főzés befejezésével engedjük ki a maradék gőzt, fordítsuk el a fogantyút a nyíllal jelzett irányba és emeljük le a fedőt. A turbó indukciós talp segítségével az ételek gyorsabban, és energiatakarékosabban készülnek el. Indukciós főzőlapon is használható, mosogatógépben mosható.