Őzgerinc forma széles (CG25)
Elérhetőség: | Raktáron, azonnal szállítható! |
Cikkszám: | CG25 |
Leírás: Anyag: Szín: |
|
|
Leírás és Paraméterek
Használat után a formát karcmentes mosogatószerrel jól mossuk ki és töröljük szárazra.
Mosogatógépben nem tisztítható.
Magyar termék 1.o.minőség
Finom vagdalt recept
Hozzávalók:
50 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 4db fokhagymagerezd,
3db zsemle, 6db tojás, só, Glóbus mustár, zsemlemorzsa,
olaj, bors, pirospaprika
ElkészÍtés:
- A hagymákat apróra vágjuk, a zsemléket beáztatjuk,majd
jól kicsavarjuk, 4 db tojást keményre főzünk.
- A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk a maradék 2db nyers
tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható
masszát kapjunk. Tetszés szerint ízesítjük a fűszerekkel
(mustár elhagyható).
- Az így kapott massza felét a formába fektetjük, amit előtte
vékonyan beolajozunk. A közepébe mélyedést készítünk,
ebbe fektetjük a keményre főtt tojásokat. A massza másik
felével befedjük.
- A tetejét is meglocsoljuk kevés olajjal és előmelegített sütőbe
tesszük, kb. 1 órát sütjük közepesen forró sütőben. Ha
hirtelen barnulna fedjük le alufóliával, majd a sütési idő
második felében vegyük le és süssük pirosra.