Berlinger Haus Gránit Diamond Line kuglóf sütőforma (BH-1136)
Elérhetőség: | Raktáron, azonnal szállítható! |
Cikkszám: | BH-1136 |
Leírás: Anyag: Szín: |
Leírás és Paraméterek
Tulajdonságok:
- Préselt szénacél
- 3 rétegű márvány bevonat
- Kellemes tapintású, hőálló szilikon fogók
- PFOA, ólom-és kadmiummentes
- Mosogatógépben is tisztítható
A GAZDAG KUGLÓF ASZALT GYÜMÖLCSÖKKEL, egy olyan desszert, amit feltétlenül ki kell próbálnod ősszel!Hozzávalók 12 szelethez:
25 dkg aszalt gyümölcs (vörös áfonya, mazsola, szilva, barack)
3 evőkanál narancslikőr (vagy gyümölcspálinka)
5 db tojás
15 dkg porcukor
25 dkg lágy vaj + a formához
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
30 dkg liszt + a formáhozA mázhoz:
10 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál narancslikőr
Elkészítés:Az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk, és beáztatjuk a likőrbe/pálinkába. A tojásokat kettéválasztjuk,
a fehérjét kemény habbá verjük 1 csipet sóval, majd 10 dkg apránként hozzáadott cukorral. A vajat
habosra keverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és egyenként beledolgozzuk a
tojássárgájákat.A lisztet összeforgatjuk az aszalt gyümölcsökkel. A tojáshab harmadát a sárgájás
masszába forgatjuk, majd kisebb adagokban, felváltva beledolgozzuk a lisztes keveréket és a maradék
tojáshabot.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kuglófsütőt kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztát a formába simítjuk,
és a sütő alsó rácsán kb. 1 órán át sütjük. Rácsra borítjuk, kihűtjük.
A mázhoz a porcukrot simára keverjük a citromlével, és a pálinkával (sűrű legyen). Tetejét aszalt
gyümölcsökkel díszítjük, és hagyjuk megszilárdulni.