Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
+36 30 6 800 399

A termék telefonon is rendelhető,
hívja a +36 30 6 800 399 telefonszámot!

Kövesd Te is webáruházunk facebook oldalát, hogy elsőként értesülj nyereményjátékainkról és legfrissebb akcióinkról.
https://www.facebook.com/edenycenter

Töltött káposzta főző fazék 10 l-es (BM-7881)

Ár:
17.980 Ft
Elérhetőség: Raktáron, azonnal szállítható!
Cikkszám: BM-7881

Leírás:
   Fazék fedővel 10 l-es,  Ø28x20 cm
  
Anyag:

    Öntött alumínium, 3 rétegű gránit bevonattal
    Sütőben is használható 220°C-ig

Szín:
    Fekete

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A fazék kiváló minőségű, 3 rétegű gránit tapadásmentes bevonattal rendelkezik, amely megakadályozza, hogy az étel odaégjen még minimális zsírmennyiség használata esetén is. Oldalfala, alja rendkívül vastag, kiváló hővezetési  jellemzőkkel rendelkező öntött alumíniumból készült. Az edény alját turbó indukciós talppal látták el, így indukciós tűzhelyen is használható. Sütőben is tehető 220°C-ig. Az öntött alumínium fazékban készített ételek íze utánozhatatlan, az extra vastag oldalfal, és alj egyenletes hőelosztásának köszönhetően.

Használjon PFOA, ólom-és kadmiummentes edényeket, hogy óvja egészségét, és könnyebbé tegye a dolgát a konyhában!

 

Tulajdonságok:

  • Öntött alumínium
  • 3 rétegű gránit bevonat
  • PFOA, ólom-és kadmiummentes
  • Indukciós tűzhelyen is használható
  • Hőálló üvegfedő
  • Sütőben is használható 220°C-ig
  • Levehető szilikon fogók
  • Mosogatógépben is tisztítható

A szabolcsi töltött káposzta olyan étel, amit feltétlenül ki kell próbálnia ebben a fazékban! 

A szabolcsi töltött káposzta kiadós, magyaros fogás, amelyből az édeskáposzta mellett nem hiányozhat
a füstölt hús és a paradicsom sem. A Dunántúlon kevésbé ismert mint az Alföldön vagy akár Erdélyben.
Legjobb, ha a töltelék sertés- és marhahúsból vegyesen készül. 
Szabolcsi töltött káposzta receptje:
Hozzávalók 6 személyre:
2 db édeskáposzta, 1 kg darált hús, 15 dkg füstölt szalonna,
10 dkg kolbász, 2 bögre rizs, 2 db vöröshagyma, 6-7 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál pirospaprika, 0,5 l paradicsomlé, zsír, só, bors

Elkészítés:
Az káposzta torzsáját vágjuk ki, tegyük egy nagy fazékba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Főzzük forrástól számítva 10 percig. Hagyjuk egy kicsit hűlni, szedjük le a leveleket,
a vastag eres részt távolítsuk el, és vágjuk ketté. A kisebb káposztaleveleket vágjuk csíkokra.

A töltelékhez a vöröshagymát és fokhagymát aprítsuk fel, és zsíron pároljuk üvegesre.
Fűszerezzük pirospaprikával, ízlés szerinti sóval és borssal. Keverjük a darált húshoz, és a többször
átmosott rizshez. Jól dolgozzuk össze a masszát, kóstoljuk meg, ha kell, még fűszerezzük.
A tenyerünkbe terítsünk egy fél káposztalevet, és rendezzünk el rajta annyi tölteléket, hogy lazán
tölcsérformát tudjunk belőle tekerni, az egyik végét az ujjainkkal jól nyomkodjuk be.
A tölteléket tölthetjük leforrázott tormalevelekbe is, vegyesen a káposztával!

Egy nagy, vastag falú fazekat kenjünk ki zsírral, és terítsük az aljára a csíkokra vágott káposzta felét.
Rendezzük el rajta a töltelékeket, majd rakjuk a tetejére a maradék káposztát, a szalonnát, és a karikákra
vágott kolbászt. Öntsük rá a paradicsomlevet, és annyi vizet, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük
puhára bő másfél óra alatt, közben időnként rázogassuk az edényt. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.


 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!