Berlinger Haus Granit Diamond Töltött káposzta főző fazék 10 l-es (BH-1101)
Elérhetőség: | Raktáron, azonnal szállítható! |
Cikkszám: | BH-1101 |
Leírás: Anyag: Szín: |
Leírás és Paraméterek
A Berlinger Haus Granit Diamond fazék a profi háziasszonyok választása.
Kiváló minőségű, 3 rétegű Granit Diamond tapadásmentes bevonattal rendelkezik, amely megakadályozza,
hogy az étel odaégjen még minimális zsírmennyiség használata esetén is. Oldalfala, alja rendkívül vastag,
kiváló hővezetési jellemzőkkel rendelkező öntött alumíniumból készült. Az edény alját turbó indukciós talppal
látták el, így indukciós tűzhelyen is működik. Sütőben is használható 220°C-ig. Rendeltetésszerű használat
esetén, a világszínvonalú Berlinger Haus Granit Diamond fazék hosszú éveken át fogja Önt szolgálni, és sok
örömet okozni a sütés-főzés során! A Berlinger Haus fazékban készített ételek íze utánozhatatlan, az extra
vastag fal egyenletes hőelosztásának köszönhetően.
Használjon PFOA, ólom-és kadmiummentes edényeket, hogy óvja egészségét, és könnyebbé tegye a dolgát a konyhában!
A szabolcsi töltött káposzta olyan étel, amit feltétlenül ki kell próbálnia ebben a fazékban!
A szabolcsi töltött káposzta kiadós, magyaros fogás, amelyből az édeskáposzta mellett nem hiányozhat
a füstölt hús és a paradicsom sem. A Dunántúlon kevésbé ismert mint az Alföldön vagy akár Erdélyben.
Legjobb, ha a töltelék sertés- és marhahúsból vegyesen készül.
Szabolcsi töltött káposzta receptje:
Hozzávalók 6 személyre:
2 db édeskáposzta, 1 kg darált hús, 15 dkg füstölt szalonna,
10 dkg kolbász, 2 bögre rizs, 2 db vöröshagyma, 6-7 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál pirospaprika, 0,5 l paradicsomlé, zsír, só, bors
Elkészítés:
Az káposzta torzsáját vágjuk ki, tegyük egy nagy fazékba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Főzzük forrástól számítva 10 percig. Hagyjuk egy kicsit hűlni, szedjük le a leveleket,
a vastag eres részt távolítsuk el, és vágjuk ketté. A kisebb káposztaleveleket vágjuk csíkokra.
A töltelékhez a vöröshagymát és fokhagymát aprítsuk fel, és zsíron pároljuk üvegesre.
Fűszerezzük pirospaprikával, ízlés szerinti sóval és borssal. Keverjük a darált húshoz, és a többször
átmosott rizshez. Jól dolgozzuk össze a masszát, kóstoljuk meg, ha kell, még fűszerezzük.
A tenyerünkbe terítsünk egy fél káposztalevet, és rendezzünk el rajta annyi tölteléket, hogy lazán
tölcsérformát tudjunk belőle tekerni, az egyik végét az ujjainkkal jól nyomkodjuk be.
A tölteléket tölthetjük leforrázott tormalevelekbe is, vegyesen a káposztával!
Egy nagy, vastag falú fazekat kenjünk ki zsírral, és terítsük az aljára a csíkokra vágott káposzta felét.
Rendezzük el rajta a töltelékeket, majd rakjuk a tetejére a maradék káposztát, a szalonnát, és a karikákra
vágott kolbászt. Öntsük rá a paradicsomlevet, és annyi vizet, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük
puhára bő másfél óra alatt, közben időnként rázogassuk az edényt. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.