Amerikai Fánksütő forma szilikon füllel 12 db-os (KCM-2024L)
Elérhetőség: | Raktáron, azonnal szállítható! |
Cikkszám: | KCM-2024L |
Leírás: Anyag: Szín: |
|
|
Leírás és Paraméterek
Acélból készült fánksütő forma tapadásmentes szilikon bevonattal és szilikon füllel, 12 adagos.
A tapadásmentes felületnek köszönhetően nem ragad bele a sütemény a formába.
Készíts amerikai fánkot, tepsiben sütve!
Amerikai fánk recept
Hozzávalók ( Kb. 24 db lesz belőle): 4 dl tej, 2 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg lágy vaj, csipetnyi só,
1 kávéskanál őrölt fahéj, 50 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő
A díszítéshez: puncsmáz, csokimáz, karamell, fahéjas cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit lágy, nokedli tésztához hasonló állagúra bedagasztjuk, majd kelesztjük.
A fánksütő mélyedéseit olajjal vékonyan megkenjük, és a tésztát a mélyedésekbe kanalazzuk úgy, hogy
majdnem teljesen tele legyenek. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és kb. 15 perc alatt szép aranybarnára
sütjük. Kivesszük a fánkokat a sütőformából (nagyon hamar kihűlnek), és csokoládé- illetve puncsmázzal,
vagy karamellel megkenjük őket, de szórhatunk rá fahéjas cukrot, cukorgyöngyöket. Tálalhatjuk
csokoládé - illetve vanília pudinggal.